Siz Sorun Bosphorus Medya Uzmanları Cevaplasın...
Mobil cihazlardan internet sitelerine bağlandığımızda, tasarımın ekran çözünürlüğüne göre kendini adapte etmesi olarak tarif edilebilir. Bir web sayfasının mobil cihazlarda sorunsuz açılması için geliştirilmiştir. Parmak dokunma ölçüleri, dokunma öğelerinin yakınlığı, yazıların punto büyüklüğü ve okuma kolaylığı gibi pek çok kriter bu konuda etkilidir. Google mobil uyumluluk testi vardır. Google'da bu kelimeyi aratırsanız, internet sayfalarınızın mobil uyumlu olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Mobil cihazların yaygınlaşmasıyla ortaya çıkan bir kavramdır. İnternet sitelerinin mobil cihazlarda hızlı ve hatasız çalışmasını amaçlar. SEO uzmanlık alanına girer. Optimizasyon çalışmasının bir parçasıdır. Mobil cihazlar için ayrı tasarımlar oluşturmak gerekebilir. Kısaca; Mobil cihazlarda yapılan Google aramalarında üst sıralarda çıkmak için kullanılan yöntemlerdir. Bunların başında AMP (hızlandırılmış mobil sayfalar) hazırlamak gelir.
Google arama snuçlarında iki bölüm vardır. Birinci bölüm, reklam alanıdır. Bu alanda yer alan ilanlar reklam ibaresi içerir ve diğerlerinden kolaylıkla ayırt edilir. Organik arama sonuçları (reklamsız doğal arama sonuçları) ise; Google reklamlarının hemen altından başlar. Organik arama sonuçlarında ilk sayfada, hatta ilk sırada çıkmak mümkündür. Detaylı bilgi için lütfen müşteri temsilcimizi arayın.
Google arama snuçlarında ilk sayfada çıkmak istiyorsanız iki seçeneğiniz var. Birinci Yol: Organik aramalarda ilk sayfada çıkmak mümkündür. İkinci Yol: Google Adwords Reklamları ile ilk sayfada hatta ilk sırada zahmetsizce ve hemen çıkarsınız.
SEO, web sitenizi arama motorları için optimize etme çalışmasıdır. SEO çalışması iki şekilde eksiksiz ve uzman kişiler tarafından yapılmalıdır, aksi halde web sitenize zarar verebilirsiniz. SEO çalışmasının birinci etabı site içi (on page) SEO. İkinci etabı ise; Site dışı (off page) SEO çalışmasıdır. Site içi SEO çalıması bir dizi ve zahmetli çalışmalar sonucunda internet sitenizin hızlı ve hatasız açılması olarak özetlenebilir. Meta tagların, H1 etiketlerinin düzenlenmesi, robots.txt dosyasının oluşturulması, sitemap.xml dosyasının oluşturulması, içerik analizi, link analizi, site mimarisi, JS optimizasyonu, CSS optimizasyonu, W3 standartlarına uygunluk, kırık link ve açılmayan resimler gibi 40 kadar aşamadan oluşur. Bu aşamalar sırasıyla tamamlandıktan ve testlerden geçtikten sonra sıra site dışı SEO çalışmasına gelir. Site dışı SEO çalışmasının temelinde internet sayfalarınızın popülerliğini arttırmak ve daha fazla kullanıcıya erişmek yatar. Bu neticeye ulaşmak için öncelikle rakip analizi ve kendi sitenizin konumu tespit edilir. Sizin internet sitenizin eksik olduğu alanlar ve rakiplerinizin önde olduğu alanlar kıyaslanarak web sitenizin sıralamasını daha iyi bir konuma getirmek için yapılan çalışmalar olarak özetlenebilir. Bu çalışmaların başında Sosyal medya hakimiyeti gelir. Ayrıca; Nerede, neyi, nasıl yapmanız gerektiğini bilerek aşırı yoğun SEO çalışmasından dolayı Google cezalarına çarptırılmadan hareket edecek tecrübede olmanız gerekmektedir. Bu konularda başvurabileceğiniz profesyonel platformlar bulunmaktadır. Bunların bazıları: Alexa, Moz, Ahrefs'tir. Backlink analizi ziyaretçi analizi gibi pek çok konuda sınırsız olanak tanıyan yazılımlar ile web sitenizi sürekli analiz etmeniz ve güncel tutmanız gerekmektedir.
Referanslarımız
Tüm Referanslarımızı görmek için yandaki butona tıklayın..